Hartelijk welkom op onze Internetpresentatie
Op de volgende pagina's willen wij ons aan u voorstellen,
u een klein beetje vermaken en u informeren.
 De traditie te bewaren, die ooit Serge Jaroff of Andrej Scholuch naar het westen bracht, is ons allereerste gebod. Zo zult u het tijdens onze optredens ook zonder showeffecten moeten stellen en kunt u genieten van de uitwerking van de muziek in haar meest pure vorm. Ons uit 12 personen bestaande koor treedt op in zijn sobere, zwarte uniform, dat enkel wordt gebroken door de blauwe, brede bies op de broek (de kleur van het Oeral-Garderegiment).

De discipline op het toneel is vergelijkbaar met de uitstraling van de oude koren: de arrangementen zijn weliswaar een beetje herzien, maar waarom zou men iets veranderen, dat door de beide geniale arrangeurs van de laatste eeuw, Serge Jaroff en Andrej Scholuch al optimaal werd bewerkt.

Sinds 80 jaren - dit is al muziekgeschiedenis. Hoeveel hoogte- en dieptepunten moest het koor ondervinden.

Het Ural Kosaken Chor in zijn nieuwe formatie, dat uit Russen en Oekraïners bestaat, is een overblijfsel uit het tsaristische Rusland. Het vertegenwoordigt de koormuziek van de laatste eeuw, zeker uniek in heel Europa. Ook wordt bewust slechts een klein deel van het concert aan de "Hits" gewijd, overwegend wil het koor u graag het spectrum van de schat aan liederen van een hier weinig bekend Rusland presenteren.

Onze dank gaat uit naar al diegenen, die het ons mogelijk hebben gemaakt, met een weinig commercieel programma op tournee te gaan - een programma, waarachter zowel ons koor, als ook alle betrokkenen staan.


Datenschutzerklärung